Visita a la València del XV... en el segle XXI PDF Imprimir E-mail
Escrito por Administrator   
Jueves, 14 de Febrero de 2013 14:14

IMG_1313-2
Alacant, primer dia de febrer de 2013

Acabem de tornar de València, on hem anat Marisa Berenguer , Arantxa Marin i Vicent Llin , amb els alumnes de primer de batxiller -48 en total- a fer la visita de la València del segle”XV”.
Enguany li ha tocat el torn a la Llotja de la Seda, la Seu i el Micalet. Al primer lloc, l'entrada ha resultat gratuïta, per ser estudiants. Hem pogut gaudir de l'impressionant  saló columnari on els mercaders valencians del segle XV feien les seues transaccions. També del treballadíssim enteixinat del Consolat del Mar. Com sol ser habitual, en eixir de la Llotja hem passat per les entranyes del majestuós i acolorit Mercat Central de València, on alguns alumnes i nosaltres mateix hem fet alguna xicoteta adquisició, així reposem forces. D'allí ens hem traslladat fins a la Seu -la Catedral- i el Micalet -el campanar de la Seu.  Ací  hem hagut de pagar un euro per cada lloc. Després de veure la Seu per dins, hem pujat els més de 50 metres d'altura del campanar, per albirar des de dalt  tota la ciutat de València. En acabant, mitja horeta lliure per passejar el centre i prendre alguna coseta i a l'autobús. Els voltants del riu a l'altura del centre comercial El Saler ha estat el remat del dia, dinar i cap al sud.
Hem tingut un dia esplèndid i un  comportament per part de l'alumnat  acceptable. Potser ara entenguen una mica més com funcionava la vida dels autors i autores que estem estudiant, almenys com eren alguns dels edificis que els van veure créixer.
Creiem que repetirem.

Accés a la galeria

 
IES María Blasco -  C/ Enric Valor 4
Telf: 965 93 70 00 /Fax: 965 93 70 01